Hemoroizii in timpul sarcinii

Femeile insarcinate sunt mai expuse la hemoroizi. Uterul care este in continua crestere apasa pe venele pelviene si vena cava inferioara, care este o vena mare situata in partea dreapta a corpului si care primeste sange de la membrele joase. In aceste conditii, se poate incetini precesul de intoarcere a sangelui din jumatatea joasa a corpului, ceea ce duce la cresterea presiunii asupra venelor de sub uter, ducand la umflarea sau dilatarea acestora.
Sarcina este un factor de risc foarte mare pentru femei, in ceea ce priveste hemoroizii. In timpul sarcinii, venele hemoroidale interne si externe sunt supuse unei presiuni mai mari, ceea ce duce la simptome care variaza de la un sentiment vag de disconfort in zona anala, pana la scaune cu sange.
Hemoroizii in timpul sarcinii tind sa apara in ultimul trimestru de sarcina. Exista foarte multe motive pentru care femeile au hemoroizi in timpul sarcinii. Cauzele potentiale includ schimbari hormonale severe, care stau de obicei in spatele multor schimbari temporare.
Sarcina si hemoroizii privire de ansamblu
Printre nenumaratele schimbari care au loc in corpul unei femei in timpul sarcinii, hemoroizii fac parte din schimbarile cele mai suparatoare. Hemoroizii sunt insa foarte comuni la femeile insarcinate, si cu precadere la cele aflate in al treilea trimestru de sarcina.
Intelegand ce sunt hemoroizii si care sunt metodele prin care putem evita hemoroizii in timpul sarcinii, multe femei vor putea sa evite aceasta complicatie. Pentru femeile care dezvolta hemoroizi in timpul sarcinii, este foarte important sa inteleaga cum pot sa trateze hemoroizii, pentru a putea minimaliza riscurile unor probleme cu hemoroizii pe termen lung.
Vestile bune sunt ca pentru majoritatea femeilor, hemoroizii din timpul sarcinii se limiteaza doar la aceasta situatie. Odata ce se naste copilul, hemoroizii se atenueaza.
Ce cauzeaza hemoroizii in timpul sarcinii?
In timpul sarcinii, hemoroizii sunt cauzati de o presiune marita asupra venelor hemoroidale interne sau externe. Exista cateva motive pentru aceasta crestere a presiunii in timpul sarcinii. Unele din aceste motive includ:
Fatul si uterul cresc, ceea ce presupune o presiune mai mare asupra venelor din regiunea pelviana joasa.
Schimbarile hormonale duc la marirea vaselor hemoroidale.
In timpul nasterii, se exercita o presiune severa asupra venelor hemoroidale.
Constipatia in timpul sarcinii poate cauza sau agrava hemoroizii. Asta pentru ca incordarea in timpul defecatiei duce la hemoroizi. Mai mult, cresterea hormonului progesteron in timpul sarcinii cauzeaza relaxarea peretilor venelor, permitandu-le acestora sa se umfle si mai usor. Progesteronul contribuie de asemenea la constipatie, incetinind tractul dvs. intestinal.
Care sunt simptomele la femeile insarcinate care au hemoroizi?
Simptomele pentru hemoroizii care apar in timpul sarcinii sunt similare cu simptomele pe care le au femeile cu hemoroizi si care nu sunt insarcinate. Aceste simptome sunt in functie de tipul de hemoroizi pe care o femeie insarcinata ii dezvolta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu