Cauzele aparitiei hemoroizilor

Cauzele aparitiei hemoroizilor pot fi atribuite unor antecedente in familie de vene slabe care incurajeaza dezvoltarea hemoroizilor si a altor vene varicoase.
Hemoroizii sunt asociati cu constipatia, cu incordarea in timpul scaunului si de asemenea hemoroizii sunt asociati si cu sarcina. Aceste conditii duc la cresterea presiunii in venele hemoroidale, cauzand astfel umflarea acestora, formand hemoroizii.
Bolile de ficat pot de asemenea cauza presiunii crescuta in vene, cauzand hemoroizii.
Hemoroizii sunt o conditie foarte des intalnita, care se manifesta cu precadere la jumatate din populatie pana la varsta de 50 de ani.
Alte doua cauze posibile pentru hemoroizi impart o stransa legatura alimentatia si incordarea din timpul scaunului, cauzate de constipatie.
O alimentatie nesanatoasa, formata din alimente procesate, combinate cu un consum foarte scazut de fibre, duc la constipatie. Incordarea din timpul scaunului este rezultatul faptului ca organismul dvs. nu a avut suficiente fibre pentru a produce un scaun normal, regulat.
Incordarea din timpul scaunului duce la cresterea presiunii asupra rectului si anusului, dilatand venele din acea zona, formand hemoroizii.
Ca si in cazul picioarelor umflate care pot duce la aparitia venelor varicoase, una din cauzele care formeaza hemoroizii poate fi presiunea care dilata venele.
Hemoroizii interni se pot forma in fisurile cauzate de scaunele foarte tari care zgarie peretii interni ai rectului.
Pentru a sustine teoria cu alimentatia nesanatoasa care cauzeaza hemoroizii, cercetarile au aratat ca hemoroizii sunt rari in tarile africane mai putin dezvoltate, tari in care alimentatia contine niveluri mari de fibre si mancaruri care incurajeaza scaune regulate.
Se crede ca, odata cu adoptarea unei alimentatii de tip occidental de catre celelalte tari ale lumii, incluzand popularitatea crescanda a produselor de tip fast-food in alimentatia lor, numarul persoanelor care sufera de hemoroizi a crescut considerabil.
Cercetatorii nu sunt foarte siguri care sunt cauzele exacte care formeaza hemorozii. Venele slabe din care rezulta hemoroizii si alte vene varicoase pot fi mostenite.
Este foarte posibil ca presiunea asupra abdomenului sa duca la umflarea venelor care pot deveni predispuse la iritatii, si deci la hemoroizi.
Sursele care pot duce la aceasta presiune abdominala ce poate fi raspunzatoare pentru hemoroizi includ: obezitatea, sarcina, statul in picioare sau in sezut pentru perioade lungi de timp, bolile de ficat, incordarea in timpul scaunului din cauza constipatiei sau a diareei, tusea, stranutul, vomitatul, etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu