Activitati si cauze fiziologice care favorizeaza hemoroizii

Daca suferiti de hemoroizi si va ganditi la cauzele ce au dus la formarea acestora, ar fi bine sa va ganditi si la unele dintre activitatile dvs., deoarece conform unor teorii de cercetare, unele activitati pot favoriza hemoroizii:

* Timpul petrecut la toaleta in ziua de azi, toaletele moderne au devenit atat de confortabile, incat multe persoane stau prea mult timp pe „tron”, si chiar citesc, dupa modelul Al Bundy. Acest tip de activitate poate duce la o incordare inutila si la prea multa presiune exercitata asupra venelor anale, cauzand hemoroizii.
* Perioade lungi in aceeasi pozitie toate activitatile care presupun perioade lungi de timp petrecute in aceeasi pozitie – stand in picioare sau in sezut – de la calatorii lungi cu masina si avionul, la job-uri sedentare pot fi adaugate pe lista cauzelor pentru hemoroizi. Perioade lungi in aceeasi pozitie pot cauza sangele de deasupra rectului sa puna o presiune mai mare asupra rectului si anusului.
* Sexul anal unii doctori considera ca una din cauzele care formeaza hemoroizii poate fi manipularea sau exercitarea presiunii asupra rectului sau anusului, prin sexul anal atat heterosexual cat si homosexual. Aparent, studii recente au sugerat ca barbatii homosexuali au dezvoltat mai multi hemoroizi decat barbatii heterosexuali.
* Sarcina este printre putinele cauze pentru hemoroizi care poate fi confirmata. Hemoroizii se maresc temporar in timpul sarcinii, datorita schimbarii greutatii corporale, activitatilor mai sedentare si presiunii exercitate asupra rectului si anusului cauzata de bebelus si de uter.

Hemoroizii, cauze fiziologice

Alti cercetatori s-au concentrat pe studierea factorilor fiziologici care pot cauza hemoroizii. Iata cateva posibilitati pe care ar trebui sa le luati in considerare:

* Tumorile pelviene pot apasa pe venele care pornesc in sus, de la canalul anal, cauzand hemoroizii.
* Leziunile tesuturilor sau deteriorarea muschilor canalului anal provocate de varsta sau de alte conditii medicale pot duce la situatia in care zona anala nu mai poate sustine cum trebuie hemoroizii. In acest moment, tesuturile hemoroidale se pot lasa in jos, in canalul anal.

Multi cercetatori studiaza relevanta presiunii ridicate din sfincterul anal, ca o posibila cauza pentru hemoroizi. Sfincterul anal este un muschi care inconjoara atat canalul anal cat si hemoroizii, si care controleaza si scaunele.

Ceea ce cercetatorii trebuie sa mai desluseasca este daca presiunea ridicata se produce inainte ca hemoroizii sa se mareasca, sau daca este intr-adevar rezultatul hemoroizilor.

Una dintre teorii spune ca forta crescuta necesara pentru a trece un scaun printr-un sfincter stramt poate intinde tesuturile si dilata venele pana ce acestea devin atat de subtiri, incat incep sa sangereze. Daca acest proces de incordare si presiune continua pentru o perioada mai lunga de timp, venele slabite pot incepe sa iasa afara devenind astfel unele din cauzele pentru hemoroizi.

In cazul in care hemoroizii deja exista, atunci presiunea suplimentara impinge hemoroizii si mai jos si ii mareste si mai mult.

Cu toate acestea, nici una dintre aceste teorii nu ofera dovezi concrete ca acestea sunt cauzele pentru hemoroizi.

Este foarte posibil ca multi dintre dvs. care suferiti de hemoroizi, sa cititi si sa eliminati pe rand cauzele pentru hemoroizi prezentate in acest articol, deoarece nici una din aceste cauze nu se potriveste cazului dvs.

Cercetarile in acest domeniu continua, si de aceea, este bine ca cei care sufera de hemoroizi, sa caute in permanenta noi informatii si noi tratamente pentru a scapa de hemoroizi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu